Вести

ГРАДУ УЖИЦУ НАГРАДА ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА И СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА

Лауреат награде коју Заштитник грађана додељује у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина – Савезом градова и општина Србије, градовима и општинама који су у претходној години допринели развоју свих облика приступачности на својој територији, добио је град Ужице, а награду је примио Слободан Грбић, члан Градског већа.

Заменик Заштитника грађана за права особа са инвалидитетом и старијих, Слободан Томић, обратио се на додели.

-Сви награђени градови и општине су спроводили активности како би својим грађанима и грађанкама обезбедили приступачно окружење. Зато их позивамо на континуирани и плански наставак активности, како би објекти, информације и услуге биле доступне особама са инвалидитетом, али и деци, старијима са смањеном покретљивошћу, као и осталим осетљивим групама за које је приступачност од посебног значаја.

Град Ужице је добитник награде за унапређење приступачности у области јавног превоза, за иницијативу иновације у јавном превозу (увођење савремених нископодних возила и информацијско прилагођавање стајалишта), а прилагођавање возила јавног превоза особама са инвалидитетом само је део мера и активности које се у Ужицу реализују са циљем унапређења њиховог положаја.