Вести

Градоначелник у обиласку радова на путу кроз кањон Ђетиње

Градоначеник Ужица, Тихомир Петковић и члан Градског већа за јавна предузећа, Драгољуб Костић, обишли су радове  на изградњи пешачке стазе кроз кањон Ђетиње.

Градска управа на челу са градоначелником Петковићем, ушла је у велике радове на путу кроз кањон Ђетиње, најлепшим делом града, како би грађани Ужица за годину или две дана имали једну од најлепших бициклистичких и пешачких стаза у Србији.

- До сада је на мосту испод велике бране реконструисана ограда, а у тунелу иза моста уведено осветљење. Асфалтирано је 520 метара пута, а ових дана продужавамо равњање пута у продужетку до Стапара. Такође је урађена потпуно нова ограда на два моста око Рајских отока, постављене канте за отпатке од првог тунела од Плаже до краја асфалта, а ради се и чесма са водом за пиће крај моста. Посечено је растиње на две стазе. Једна је планинарска стаза према малој брани, а друга, стаза од старог железничког моста до Градске улице. Све укупно до сада је уложено шест милиона динара. Радови су урађени пре рока и све радове изводе наша јавна предузећа, Нискоградња, Стан, Дирекција за изградњу и Водовод, навео је Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.

По речима градоначелника, укупно је асфалтирано два километра стазе коју ће Ужичани моћи да користе за рекреацију, а до Рајских отока остаје још километар и то ће се највероватније ове године урадити, а за наредну годину остаје око осам километара до Стапара.

Став Градске управе је да се на овој траси не дозволи саобраћај, осим када је то неопходно, за институције и мештане Стапара, истакао је градоначелник.

Драгољуб Костић, члан Градског већа задужен за јавна предузећа каже да су сви радови подељени у три етапе. Плажа и љубитељи купања, који још увек не одустају, иако је температуре Ђетиње 16 до 18 степени. Друга етапа је везана за шеталиште, а трећа за кањон реке Ђетиње који обухвата и планинарење.

- Шеталиште је сада стециште хиљада љубитеља Плаже и време ће показати да су ови радови пун погодак. Услов свих услова је да се затвори саобраћај. Две стазе су већ урађене, а трећа коју планирамо је обилазна стаза око тунела. Што се тиче безбеднсти овог простора и садржаја у њему, овде мора да победи љубав према природи, у односу на деструкцију, али у неком степену ће вероватнопостојати нека врста чуварске службе, наводи Драгољуб Костић, члан Градског већа за јавна предузећа.