Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА У ОБИЛАСКУ РАДОВА У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ СТАПАРИ

У току године, у Месној заједници Стапари, биће урађено око 2,5 километара новог асфалта на 11 путних праваца. Износ радова је око 17 милиона динара и изводи их ЈКП ,,Нискоградња", а градоначелница је, при обиласку радова, казала да је реч о средствима града која су удружена са средствима мештана.

-Поред тога морам да нагласим и да ћемо радити поправку и насипање још три путна правца, где је један у дужини од 1,1 километар за шта смо определили 2,5 милиона динара. На том путном правцу који води ка Римском гробљу у овој години извршићемо насипање, док ћемо у наредној планирати средства за асфалтирање. Подсетићу вас и да смо у претходних неколико година издвојили више од 30 милиона динара за асфалтирање пута Радојичића кула – Стапарска бања, чиме смо мештанима обезбедили алтернативни путни правац и клисуру реке Ђетиње прогласили заштићеним подручјем. И не улажемо само у путну инфраструктуру, недавно смо набавили нову пумпу за воду чиме смо решили проблем водоснабдевања мештана из ове месне заједнице. Финансирали смо и набавку котла за грејање у школи овде у Стапарима, све са жељом да ученика у тој школи буде што више и да млади људи којих овде има остану на својим имањима и баве се пољопривредом, зато што то желе.

Такође, радиће се и на обезбеђивању неопходних услова за развој сеоског туризма, јер је ово село у коме се налазе Стапарска бања, Неолитско насеље, Римско гробље и коме територијално припада и аеродром Поникве.

Мештанин Милисав Млађеновић, захвалио се градоначелници и њеном тиму, казавши да је сада асфалтирано четири од укупно 4,5 километара деонице пута која води до Стапарске бање.

-Управо овим путем навигација доводи туристе и зато нам је важно да се заврши и преосталих око 500 метара, за шта имамо обећање да ће бити урађено у наредној години. такође важан нам је и алтернартивни путни правац који повезује Римско гробље са Стапарском бањом. једноставно ово село има неколико локалитета које желимо даље да развијамо са циљем дапривучемо већи број туриста. Поред тога путеви су нам важни због младих људи и њихове деце који живе овде.

Поред наведених, и сви остали предвиђени радови у осталим сеоским месним заједницама и на градским улицама теку по предвиђеном плану и динамици.