Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ОБИШЛА РЕКОНСТРУИСАНУ ДЕОНИЦУ ПОТОЧАЊЕ-КОШУТА

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, заједно са својим сарадницима обишла је путни правац Поточање –Кошута, где су екипе ЈКП „Нискоградња“ уградиле више од 5 хиљада метара квадратних новог асфалта на овом путу, чиме је решен један од дугогодишњих проблема мештана са овог подручја.

Градоначелница је овом приликом рекла да се из године у годину издвајају се значајна и све већа средства за асфалтирањесеоских путева и реконструкцију градских саобраћајница. Само у прошлој години, за ту намену, издвојено је око 105 милиона динара, од чега су 70 милиона средства града док је 25 милиона динара учешће грађана.

-Настављамо са праксом коју смо започели, да сваке године издвојимо средства за асфалтирање, односно санацију овако дугих путних праваца. Овај пут није једини јер смо пре пар месеци завршили асфалтирање пута Радојичића кула – Стапарска бања у дужини од око 2,5 километара. Такође, по плану се изводе сви радови на асфалтирању путева у селима удруженим средствима мештана и града, али и радови на реконструкцији градских улица. Завршени су радови у улици Теразије, у току је реконструкција дела Немањине улице, завршавају се радови у улици Исидоре Секуић. Санирали смо у претходном периоду заиста велики број путних праваца у Лужничкој долини, али и другим месним заједницама у којима је путна инфраструктура оштећена услед елементарних непогода. То нас је можда спречило да уђемо у реализацију још неколико важних реконструкција, али у том погледу очекујемо подршку државе и ресорних министарстава. Имамо спремне пројекте са којима ћемо конкурисати, чиме ће сигурна сам у значајној мери бити унапређена наша саобраћајна инфраструктура.

Преостала деоница путног правца Поточање – Кошута биће реконструисана у току наредне године, а ова посета била је прилика да градоначелница од мештана чује шта им је потребно и на чему треба радити у наредном периоду.