Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ДОДЕЛИЛА АРДАЛИОНЕ ЈУГОСЛОВЕНСКОМ ДРАМСКОМ ПОЗОРИШТУ

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, уручила је Aрдалионе глумцу Милану Марићу и драматуршкињи, Весни Радовановић, након одигране представе ,,Едип" Југословенског драмског позоришта.

Градоначелница је истакла важност једног оваквог догађаја, поготову јер се одвија у години када је Ужице Национална престоница културе.

-Лепо је што имамо прилику да на сцени Народног позоришта Ужице упутимо честитке ансамблу Југословенског драмског позоришта који је на 28. Југословенском позоришном фестивалу, према оцени стручног жирија и публике, извео најбољу представу – представу „Едип“. Још лепше је што смо могли да уживамо у новом виђењу и читању позоришне класике и маштовитости људи који у уметности трагају за изразом блиским савременом тренутку. Жеља нам је да сваки дан буде посвећен култури и људима који у различитим областима уметничког стваралаштва нас подсећају на највеће вредности сваког друштва. Афирмацији свега онога што човека чини бољим и способним да проналази пут доброте и греје наде оних који не штеде емоције. Биће пуно разлога да ове године будемо чешће у позоришту и сигурна сам да ће Ужичани, као и увек, својом посетом и односом према културним дешавањима показати да је наш град титулу престонице и те како заслужио.