Вести

ДОНАЦИЈА ВОЗИЛА ЗА ПОТРЕБЕ ДНЕВНОГ БОРАВКА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Захваљујући средствима издвојеним из буџета града, у износу од 7,8 милиона динара, набављено ново возило за превоз деце и младих са сметњама у развоју. Услуге Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју које пружа Градски центар за услуге социјалне заштите користи једанаесторо деце, којима је потребан превоз и ово возило је у потпуности прилагођено њиховим потребама.

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, рекла је да је град недавно награђен за унапређење приступачности у возилима јавног превоза, али и да је уз подршку Европске уније и Сталне конференције градова и општина омогућено покретање нове услуге Дневног боравка за одрасле са сметњама у развоју, чија се реализација очекује током наредне године.

-Наравно, настављамо са свим активностима у складу са усвојеним плановима, стратешким документима и на првом месту, на основу исказаних потреба Удружења особа са инвалидитетом да стварамо град без баријера и друштво у коме сви имају једнаке шансе за развој и остваривање својих циљева. Међународни дан особа са инвалидитетом обележавамо сваке године са намером да их подржимо и покажемо да су нам једнако важни као и сви остали суграђани и да само када смо сви заједно, можемо рачунати на успех и даљи развој. Ми као град много радимо сваког дана на унапређењу њиховог положаја и повећању приступачности. Овим возилом једанаесторо деце свакодневно ће долазити до Дневног боравка. У плану је набавка још једног путничког возила, чиме ће се умногоме олакшати функционисање нашег градског центра који пружа девет услуга корисницима