Вести

ДОНАЦИЈА ГРАДА ЗА УЖИЧКУ СТОМАТОЛОГИЈУ

Градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић, обишла је Службу за стоматолошко-здравствену заштиту Дома здравља Ужице, где је град издвојио два милиона динара за набавку неопходне опреме, која ће поспешити квалитет свих стоматолошких услуга и након четири године омогућити одређене хируршке интервенције.

Ова донација је са циљем да се подигне квалитет свих здравствених услуга, казала је градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић.

-Брига о људима и нарочито брига о њиховом здрављу, национални је, али и наш приоритет, у наредном периоду и због тога нас посебно радују све промене које ће се десити у ужичком здравству. Реконструкција и доградња Здравственог центра и Опште болнице Ужице, свакако је највреднији пројекат у ужичком здравству и надамо се да ћемо током ове године кренути у његову реализацију. Такође, од стране државе стиже подршка у виду неопходне опреме. У нашу болницу стигла је прва од планиране две магнетне резонанце, и она ће до средине наредног месеца бити у функцији. Врло брзо очекује нас и отварање у потпуности реконструисаног Антитуберкулозног диспанзера где смо заједно са ЕУ ПРО програмом уложили 490 хиљада долара. Настављамо да улажемо у здравство и на овај и на све друге начине, са циљем да се грађани Ужица у нашим здравственим установама имају третман и услуге којима ће бити задовољни. Истина, чека нас доста посла, али смо спремни да заједничким радом и ангажовањем и овај циљ испунимо.

Вд директора Здравственог центра Ужице, др Александар Лазић, казао је је да ће са новом опремом ова служба моћи да обавља све стоматолошке интервенције.

-Мени је изузетна част да могу да кажем да је након низа донација и улагања у стоматолошким амбулантама у школама, дошао ред и на ову службу, где смо добили нове стоматолошке столице и након четири године поново пустили у рад физиодиспензер, који је неопходан за рад оралног хирура и са којим је једино могуће радити захтевне интервенције на кости. Микро мотори за рад у служби протетике намењени су за прављење протеза за наше најстарје суграђане. Нама је драго да смо сачували квалитетан кадар, 16 стоматолога од којих су 12 специјалисти својих грана стоматологије, тако да поред кадровског са новом опремом испуњавамо и све остале услове.