Вести

ЧЛАНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ПОСЕТИ УЖИЦУ

Чланица председништва Српске напредне странке, Ана Брнабић, заједно са чланом председништва Српске напредне странке, Крстом Јањушевићем, посетила је Градски одбор Српске напредне странке Ужице. Председница Градског одбора Ужице, др Јелена Раковић Радивојевић, захвалила се на доласку и истакла да је, у овако турбулентним и врло изазовним временима, никада важније да будемо заједно и да се заједничким снагама боримо за бољу и јачу будућност, за коју се залаже и наш председник, Александар Вучић. Јањушевић је казао да је политика Српске напредне странке и председника Вучића она коју треба следити, јер је током свог овог времена, донела само добробит и просперитет, па тако и сви изазови и неумесни напади, представљају само тренутну препреку која ће се превазићи заједништвом, слогом и непрестаним радом и борбом.

Приликом посете, чланица председништва Српске напредне странке изразила је задовољство јер се налази у посети Ужицу и казала да је јако важно што се заједно налазимо и разговарамо о свему што се збива. Трагедије које су се недавно десиле несагледивих су размера, али никако не треба и не смеју бити прилика да опозиција на њима убира поене и корист, већ све проблеме са којима се сусрећемо, треба одмах решити. Осврћући се на недавно донесене мере, додала је:

-Прва и најважнија мера тиче се тога да имамо преко хиљаду и петсто полицајаца за наше школе и сигурна сам да ће присуство полиције допринети да се наставници и ученици осећају сигурније, али сам и уверена да ћемо допринети смањењу вршњачког насиља. Друга мера је потпуно разоружавање Србије. Поред мораторијума и ревидирања свих дозвола за оружје, припадници полиције извршиће контролу начина чувања истог тог оружја, што подразумева проверу да ли је добро обезбеђено и да ли је муниција одвојена од оружја. Позваили смо, али ја, опет, позивам све грађане да предају нелегално оружје јер неће сносити никакве консеквенце, и то могу учинити до 8. јуна. Упућујемо молбу да грађани предају сво оружје, приликом чега неће бити никаквих питања и никаквих истрага. Оваква врста трагедије, највеће која нас је до сада задесила, не треба да буде повод за било какве протесте. Сетимо се 11. септембра и САД, када су отети авиони и када је један авион срушен на Пентагон, који је симбол америчке безбедности и војне моћи – нико то није искористио за политички обрачун, нису демократе напале републиканце. Нико није оптужио другу страну, нити рекао да су криви и неспособни. Било је супротно - дали су снажан одговор на претње, искористили су да се зближе и буду јачи као нација. Овај тренутак није онај у коме треба позивати на убиство председника Александра Вучића и на било какву врсту насиља - протест против насиља искористили су као позив за насиље.

Трагични догађаји који су се недавно догодили заболели су све грађане Србије, и са једнаком тугом и патњом их проживљавамо. Само заједничким снагама, преданошћу и са јасним циљем можемо ићи напред - са циљем Србије и грађана који иду ка сигурнијим и бољим временима.