Вести

ЧИШЋЕЊЕ НАКОН ЈУЧЕРАШЊЕГ НЕВРЕМЕНА

Подручје Ужица јуче је захватило је олујно невреме са великом количином падавина, од 38 до 40 литара кише по квадратном метру. Према првим подацима, вода је дошла у око 20 стамбених и око 15 привредних објеката а забележен је и продор воде у стамбене зграде.

Зоран Милитров, начелник Градске управе за инспекцијске послове и комуналну милицију, појаснио је ситуацију.

-Поред отклањања зачепљења наш приоритетни задатак је чишћење великих количина муља које се налазе на јавним површинама и у самим зградама, да би могло да се заврши црпљење воде и да би се извршила дезинфекција објеката. Надамо се да ћемо данас и евентуално у току сутрашњег дана то завршити. Суграђани који живе уз водотокове знају које су то мере и они то већ чине, јер се ово не дешава први пут. Оно што нас забрињава је најава нових кишних падавина данас и у току сутрашњег дана и зато апелујемо на грађане да буду опрезни, а ми ћемо бити на располагању, колико наше могућности дозвољавају да пружимо адекватну помоћ и заштиту.

Ангажована механизација ужичких јавних предузећа која је и даље на терену и ради на чишћењу од блата, муља и осталог наноса, као и на испумпавању воде из осталих објеката.