Вести

БРИГА О ЗДРАВЉУ СУГРАЂАНА НА ПРВОМ МЕСТУ

„Још један доказ наше посвећености и рада на побољшању квалитета живота наших суграђана сигурно је и овај пројекат који смо успешно реализовали на задовољство грађана Ужица, али и целог Златиборског округа. Завршена је комплетна реконструкција јединог антитуберкулозног диспанзера у округу у коме ће од сада и пацијенти и здравствени радници имати далеко боље услове“, истакла је на завршној конференцији пројекта, градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић.

Према њеним речима брига о здрављу грађана је приоритет и то потврђује овај али и сви остали пројекти који се реализују у сарадњи са Владом Републике Србије и донаторима из Европске уније.

„И, наравно, настављамо да пратимо потребе нашег здравства, јер желимо да све наше здравствене установе имају најбоље услове. Само тако и наши суграђани биће задовољни услугама које се у њима пружају. Оно што могу данас да најавим је и санација крова ужичког Дома здравља, проблем који смо препознали и за коју ћемо обезбедити неопходна средства“, истакла је градоначечлница.
У пројекат реконструкције АТД-а уложено је 490 хиљада долара, од чега су 290 хиљада долара средства града, а остатак донатора из ЕУ, кроз ЕУПРО плус програм. Нови простор ће, према најавама из Здравственог центра Ужице, бити стављен у функцију најкасније до 15. марта.