Саопштења

Саопштење за јавност / 10.01.2014.

Поводом оптужби од стране оних од којих смо то најмање очекивали, односно ужичког одбора Демократске странке, а зарад истине принуђени смо да се обратимо јавности. Нисмо очекивали да ће питања у вези одговорности за стање у коме се Ужице налази постављати они који ће вероватно морати да дају највише одговора. Јер од средине 2008. године па до краја 2012. године градоначелник Ужица је био Јован Марковић, председник ужичког одбора Демократске странке. Човек који је пре неколико дана на коференцији за медије изјавио да није знао да је употребна дозвола за брану Врутци истекла током 2009. године, дакле за време његовог мандата. А евидентно је да од тада крећу сви проблеми везани за квалитет пијаће воде у граду Ужицу.
 
За сада је можда политички најкоректније да посаветујемо ужички одбор ДС-а и господина Јована Марковића да буду опрезни са постављањем питања како се не би још једном покајали као што је то био случај када су постављали питања у вези проблема са почетком рада Градског базена. Јер сви знамо да је закључак независног стручног тела тим поводом био да је начињено низ пропуста, првенствено од стране кадрова Демократске странке. 
 
СНС је ко зна колико пута до сада показала да је принцип одговорности један од најважнијих које поштујемо. И у овом случају од тога свакако нећемо одступити. Међутим, одбијамо да придике и примедбе добијамо од оних који су у време своје владавине упропастили све чега су се дохватили, како у Ужицу тако и у Србији.
 
Као што смо и обећали грађанима приоритет је да Српска напредна странка све своје снаге, почев од сваког члана у Ужичком одбору па до свог председника Александра Вучића усмери у циљу што хитнијег и најквалитетнијег, трајног решења водоснабдевања грађана Ужица. А када тај задатак ускоро испунимо, са великим задовољством ћемо сачекати извештај надлежних органа о кривцима за настале пропусте. Тада ћемо добити одговоре на сва питања па и она која поставља Демократска странка. Верујемо да им се неки одговори неће свидети.