Саопштење Уније жена СНС Златиборског округа

Унија жена СНС Златиборског округа најоштрије осуђује  данашњи брутални напад  на новинарке Пинка, Гордану Узелац и Мару Драговић.

Овакво примитивно понашање непримерено је било ком грађанину Србије и мора бити најстрожије санкционисано.

Српска напредна странка , на челу са председником Александром Вучићем, годинама се успешно залаже за једнакост и већа права жена , а пре свега зазаштиту од насилника  и њихову  сигурност.

За разлику од тога,  представници и следбеници Здраве Србије и Двери, самопрозвани „домаћини“ и „заштитници породице“ , „домарширали“ су  до Београда да се боре  против, наводног, медијског мрака председника Александра Вучића, човека који поштује сваког новинара и не избегава ни најнепријатнија новинарска  питања. Демонстрацијом силе над женама , новинаркама које су професионално обављале свој посао,протагонисти лажног патриотизма су јасно показали како би се понашали у ситуацијама које њима  не пријају.

Данас су недвосмислено потврдили да само обмањују  јавност и , по ко зна који пут, демонстрирају  силу над женама, како би прикрили своју политичку слабост и безидејност.Показали су да је њихов  заједнички програм насиље, хаос на улицама, притисци на медије и власт по сваку цену.

Обраћамо се јавности и свим  надлежним  институцијама  да најстрожије осуде сваки вид насилништва над женама и професионалцима који одговорно раде свој посао.

Унија жена СНС Златиборског округа