САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ УЖИЦЕ

Врхунцем мржње и лудила могло би се назвати оно што се у круговима дела опозиције дешава последњих дана. Нема одавно ни мере ни границе у њиховим позивима на насиље, али последњим објавама на друштвеним мрежама и речима изговореним у највишој државној институцији показали су колико је заправо та мржња велика и да се све што изговарају не би завршило само на речима.

Градски одбор Српске напредне странке Ужице најоштрије осуђује изјаве и фотографије које су се појавиле и које јасно и недвосмислено позивају на линч и убиство, јединог човека који се несебично, својим знањем, енергијом и непрекидним радом бори за интересе и грађане Србије.

Председник Србије Александар Вучић изложен никада већим притисцима везаним за важна државна питања, суочава се нажалост и са много горим „домаћим“ умовима, којима је изгледа у прошлости било мало ратовања, подела, санкција и живота на ивици егзистенције.

Срамота је и иронија да о велеиздаји говоре управо они, који су Србију издали небројено пута до сада, и када су потписивали споразуме веане за Косово и када су распустили восјку и када су дозволили да се сви други о њеној судбини питају. Исти ти издају је и данас, само срећом, нису у позицији да то чине на високом нивоу, јер народ ове земље их не жели на тим позицијама. Колико избора је још отребно да то схвате?

Ви сте, господо из опозиције, једини кривци за положај у коме се налазите и крајње је време да ту чињеницу прихватите и да престанете да насиљем и болесним идејама трујете овај народ. Мучно је гледати, слушати и читати све што сте спремни да изговорите и напишете, ви велики интелектуалци, стручњаци и демократски настројени опозиционари.

Зато понављамо, не желимо државу у којој влада мржња бес и насиље, желимо мир, стабилност и даљи развој Србије у сваком погледу.

Пружамо пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу а надлежне институције и органе позивамо да хитно реагују и санкционишу одговорне.